PSA tarafından 600 milyon € harcanarak geliştirilen EMP2 platformunda üretilmiş bir diğer rakibi ise elbette Peugeot 308 olacak. Her iki hatchback modelinde kullanılan mekanik ve elektronik parçalar ortak olsa da dış görünüm açısından birbirlerinden belirgin bir şekilde ayrılmış olmaları tasarımcıların bu işte ne kadar iyi olduklarını ortaya koymaları açısından oldukça önemli.
2022 Opel Astra hatchback boyutları
Yeni nesil Astra'nın 3 kapılı bir GTC olması beklenebilirdi ancak, 3 kapılı otomobillerin havlu attığı bir piyasada GTC yerine 5 kapılı hatchback tanıtılmış olması oldukça isabetli bir karar olarak değerlendiriliyor. Yeni Astra bir önceki nesil Astra'ya göre 4 mm'lik artışla az da olsa uzamış. Araç, 4374 mm'lik bir uzunluğa sahip. Her ne kadar uzunluk aynı kalmış gibi gözükse de ön ve arka akslar arasındaki mesafede 13 mm' lik bir artış sağlanarak ön ve arka tekerler arasındaki uzaklık 2675 mm' ye çıkarılmış durumda. Esas önemli değişikliği genişlikte yaşayan yeni nesil Astra'da 51 mm' lik genişlemeyle 1860 mm genişlik elde edilmiş ve eskiye oranla daha konforlu bir yolculuk hedeflenmiş.
Boyutlarında yapılan değişiklikler ile aracın "coupé tarzı" çizgilere sahip olduğu söylense de bunun çok ta gerçekçi bir yaklaşım olmadığını bilmek lazım. Yeni nesil Opel Astra hatchback, kaslı ve keskin yapısıyla dahil olduğu sınıfın tüm çizgilerini görkemli bir şekilde ortaya koyuyor. Ayarlanabilir bagaj paneli ve artan boyutlar sayesinde 422 litreye ulaşan yükleme hacmi dikkat çekiyor.
2022 Opel Astra Hatchback kabin özellikleri
Astra L, dış tasarım çizgileri ile Mokka' yı andırıyor olsa da iç mekanda yapılan köklü değişikliklerle selefi olan Astra K' dan belirgin bir şekilde ayrılmayı başarmış. İç ve dış mekandaki kontroller için büyük oranda dijitalleşmeyi seçmiş olan Astra L' de sınırlı sayıda fiziksel buton kullanılmış. Fonksiyonların çoğu için 10" boyutlu multimedya ekranı üzerinden erişim sağlanıyor. Üç kollu yeni direksiyon simidinin arkasında da yine 10" boyutunda dijital gösterge paneli yer alıyor.
Çağın gerisinde kalmak istemeyen Opel, Astra L de teknolojik donanım olarak oldukça cömert davranmış. Markanın amiral gemisi Insignia'da kullanılan matrix LED farlar Astra L modelinde de kullanılmış. Far başına kullanılan 84 adet diyot bu konudaki ciddiyeti ortaya koyuyor. Dur/kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi, trafik işareti algılama sistemi, otomatik acil durum sistemi, 360 derece kamera ve head-up display gibi yeknolojik donanımlar Astra L'de bulabileceğiniz özellikler.
2022 Opel Astra Hatchback teknik detaylar
Astra L'nin nasıl bir güç yapısına sahip olacağı hakkında detaylı bilgiler verilmemiş olsa da bu konudaki en mantıklı cevabı aynı platformdan çıkan 308' den bulabilmek mümkün. Markanın yaptığı açıklamalardan 2021 Astra L' nin hem benzinli hem de dizel motor seçeneklerine sahip olacağını ve motor gücünün 110 bg ile 225 bg arasında değişebileceğini anlıyoruz. Ayrıca iki farklı (180 bg ve 225 bg) plug-in hibrit seçenek de altıncı jenerasyon Astra' da yelpazeye eklenmiş. Şanzıman seçeneklerinin ise kullanılan güç ünitesine göre 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik olacağı açıklanmış.
İçten yanmalı son Astra : Astra L
Opel L' nin sipariş alımlarına 2021 yılı sonbahar aylarında başlanacak ve ilk teslimatlar ancak 2022 yılının ilk aylarında yapılacak. Opel, 2028 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçecek. Bu nedenle son jenerasyon Opel Astra L' nin aynı zamanda içten yanmalı motora sahip son Astra olacağı belirtiliyor.
Yorumunuzu buradan gönderebilirsiniz