Comments

Bilgigetir.com içinde arama yapın...

Kia Niro - SUV segment hibrit modelinin tüm özellikleri

SUV dünyasında uzun yıllardır Sportage modeli ile kendine iyi bir yer edinen KIA, hibrit SUV modeli Niro ile bu alanda da iddialı olduğunu gösterdi. 5 yıl ya da 150.000 km garanti sunmanın yanında bu modelin en iddialı olduğu tarafı ise rekor sayılabilecek düşüklükteki yakıt tüketimine sahip olması. Türkiye'de satılan iddialı hibrit SUV'lardan olan KIA Niro'ya ait detayları sizin için paylaştık.


Kia Niro dış ve iç tasarım özellikleri

“İlhamını Doğadan, Karakterini Sizden Aldı!” sloganıyla reklamı yapılan ve tanıtılan Niro, kaslı görünümü, geniş yolcu ve bagaj kapısı oldukça yeterli yüksekliğiyle görünüm olarak oldukça dikkat çekici bir dış yapıya sahip. Anlayacağınız görenin bir kez daha dönüp bakabileceği bir güzelliğe sahip. Aracın aerodinamik özelliklerini artırmaya yönelik tasarlanan aktif hava kanalı iki parçalı olan ön ızgaranın hemen altına şık bir şekilde konumlandırılmış. Çok az yakıt tüketmesiyle öne çıkan Niro'da bu tasarımın bu konudaki etkisi oldukça fazla. Aracın hareket halinde iken karşılaştığı rüzgar direncinin minimuma indirilmesi aktif hava kanalı ile mümkün oluyor.


Aracın ön cephedeki ihtişamlı görünümü arka tarafında biraz daha mütevazi yapıya sahip. Ancak kaslı görünümünden pek bir şey kaybettiği söylenemez. Çift parçalı far grubunda led kullanılmış olması kaliteyi artıran bir unsur. Arka far grubunun konumlandırılması ve büyüklüğü aracın arkadaki sadeliğinin ana nedenini oluşturuyor. Far grubu bagaj kapağıyla entegre şekilde çalışıyor. Bel çizgilerinin yüksek oluşu ve bu çizgilerin stop grubuna kadar ulaşmış olması Niro'nun iriliğini bir bütün olarak ortaya koyuyor.


Kia Niro'nun yaşam bölümü, sürücü ve yolcunun seyahat esnasında çevreyle bütünleşmesini sağlayan ergonomik özellikler barındırıyor. Rahat koltuklar ve geniş görüş açısı yolculara gerekli konforu sağlarken kokpitteki teknolojik özellikler verilen paranın karşılığını fazlasıyla almanızı sağlıyor. 

Yol ve sürüş bilgilerine detaylı bir şekilde ulaşabileceğiniz 7'' boyutundaki dijital ekranın yanında 10'' büyüklüğe sahip multimedya ekranı yolculuk keyfini en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanmış. Bu kalitedeki araçlar için artık sıradan hale gelmiş olan kablosuz şarj sistemi de vites kolunun hemen ön tarafına radyonun alt kısmına yerleştirilmiş ve kullanımı oldukça kolay.


Kia Niro, koltukları dik durumdayken sahip olduğu 434 litrelik bagaj hacmiyle oldukça tatminkar bir kullanım sunuyor. Koltuklar yatırıldığında elde edilen ekstra 1000 litrelik hacimle kendi kategorisindeki en yakın rakiplerinin çoğundan daha üstün hale geliyor.

Kia Niro donanım özellikleri

Kia Niro'nun özellikle güvenlik donanımlarında en üst seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz. Diz, yan ve perde hava yastıkları ile ekstra güvenlik elde edilmeye çalışılmış. Araçtaki otomatik hız sabitleyici ve aktif gergili emniyet kemerleri güvenliği artırıcı önlemler olarak sayılabilir. Aracın sahip olduğu diğer donanım özelliklerini şu şekilde listeleyebiliriz:
  • Elektrikli tam açılabilir sunroof
  • Güncel navigasyon sistemi
  • Çift bölgeli otomatik dijital klima
  • Isıtmalı ön koltuklar
  • Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu
  • Deri ve kumaşın kombine edildiği koltuk döşemeleri
  • Direksiyon kontrollü multimedya sistemi
  • Yükseklik ve derinlik kontrollü elektrikli direksiyon
  • Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği
Bu donanımlar tek paket altında sunulduğu için ekstra ücretler ödemeden bu donanım özelliklerine sahip olabilirsiniz.

Kia Niro teknik ve motor özellikleri

Kia Niro tek bünyede iki farklı motor barındıran hibrit bir SUV. 105 beygir güç ve 147 Nm tork üreten 1.6 litrelik benzinli motora destek olarak yerleştirilen elektrikli motor ise 43,5 beygirlik güç ve 170 Nm lik bir tork katkısı sunuyor. Tüm hibrit araçlarda olduğu gibi Niro'da şarj istemiyor. Elektrikli motorun ihtiyacı olan enerji, "rejeneratif frenleme" gibi son teknoloji enerji geri kazanım sistemlerinden depo ediliyor. Aracın bataryası dolu iken düşük hız ve devirlerde benzinli motor devreye girmiyor. Eğer ortalama bir hız ve performans isterseniz benzinli motor devreye giriyor. Benzinli motorun yetmediği çok yüksek performans gereken durumlarda ise her iki motor birlikte görev yapıyor.

Araç hakkında daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section