Bilgisayar kullanım serüveninin en heyecan verici aşaması bilgisayarların masaüstü formasyonuna gelmesi ve evlerde kişisel kullanıma girmesiyle olmuştur. Daha sonrasında bilgisayarların taşınabilmesi ihtiyacı ortaya çıkınca dizüstü bilgisayarlar hayatımıza girdi. İnsanoğlunun ihtiyaçları sınırsızdır ve bu ihtiyaçtan dolayı daha ufak boyutlu "NetBook" kullanımı arttı. İnsanoğlu biraz daha ince, kullanışlı ve şık bir şeyler isteyince de "Tablet PC" ortaya çıktı.
Tablet PC'ler hangi işletim sistemini kullanır?
PC dediğimizde önceleri aklımıza sadece Windows işletim sistemi gelirdi. Hemen arkasından linux/unix sistemi popülerlik kazandı. Yeni nesil cihazların dokunmatik olmaları nedeniyle özelleşmiş fonksiyonlara ihtiyaçları vardır. İşletim sistemleri yeni nesil dokunmatik cihazlarda direkt olarak kullanılamıyordu. Windows tarafından mobil cihaz versiyonu çıkarılmasının ardından Google tarafından "Android", Apple tarafından "İOS" işletim sistemi kullanıldı ve günümüze kadar geldiler.
Özetleyecek olursak mobil cihazlarda ve tablet PC'lerde en çok kullanılan sistemler Android ve İOS'tur. Açık kaynak kod yapısı olması nedeniyle Android dünyası çok fazla gelişme gösterdi ve Windows geliştirmelerini çok geride bıraktı. İOS'da geliştirme için Apple teknolojilerini kullanmak gerekiyor olsa da burada da çok fazla gelişme yaşandı.
Tablet PC almak için nedenler
- Taşınabilir boyutlarıyla çantanızda kolayca taşıyabilirsiniz.
- Bu cihazların özel işletim sistemleri sayesinde işinize yarayacak yüzlerce uygulama edinebilirsiniz.
- Toplantı, etkinlik ve ders gibi çalışmalarınızda kolayca ses ve görüntü alabilirsiniz.
- İnternet bağlantısı sayesinde her an çevrimiçi olabilirsiniz.
Tablet PC alırken nelere dikkat edilmeli?
- İOS, Android ve Windows işletim sistemleri arasında tercih yaparken İOS'un yalnızca Apple ürünleriyle kullanılabileceğini bilmeniz gerekir. Sınırlı ürünlerle kullanılabilir olmasına rağmen bu ürünler çok tercih edilirler. Bu aşamada Windows'u pas geçiyoruz. Teknolojiye ve araştırmaya meraklı kişilerin Android kullanmaları önerilir.
- Satın almayı düşündüğünüz ürünü kullanmadan sakın alım yapmayın. Ürünü ilk defa kullanacak şekilde satın almanız gerçekten büyük risktir.
- Aktif ve karmaşık işlemlerde kullanacağınız cihazın yüksek RAM ' a sahip olmasına dikkat edin.
- Alacağınız cihazın piyasadaki diğer ürünler arasında en hafiflerinden olmasına dikkat edin. Ağır ürünler eski teknoloji barındırırlar.
- Satıcının güvenilir olması ileride karşılaşacağınız problemlerin çözümü açısından önemlidir.
- Şarj süresinin kısa, pil ömrünün uzun olmasına özen gösterin.
Yorumunuzu buradan gönderebilirsiniz